Hyra lokal på Campus Polacksbacken

Det går bra att hyra undervisningslokaler och föreläsningssalar för konferenser och möten om lokalerna är lediga, men undervisningen kommer alltid i första hand.

För konferenser och liknande är Campus Polacksbacken Aula i hus 6 på Informationsteknologiskt centrum (ITC) lämpligast. Därutöver är det oftast Siegbahnsalen, Häggsalen och Polhemsalen i Ångströmlaboratoriet som hyrs ut, men även andra lokaler såsom lektionssalar och seminarierum kan bokas för olika ändamål som faller inom ramarna för universitetets uthyrningspolicy. Från juni till mitten av augusti finns ofta många lediga lokaler.

Bokningar bör ske c:a ett halvår i förväg beroende på schemaläggningen. Kontakta receptionen på Campus Polacksbacken för mer information om priser, tillgänglighet och bokning.

Aulan

Aulan (6159) finns i hus 6 på Informationsteknologiskt centrum (ITC).

Videoutrustningen klarar bildvisning via overhead, diabilder, dator, TV och video/DVD. Ljudanläggningen kan användas till mikrofoner (fasta, hand och myggor), CD, radio, video/DVD och hörselslinga. TV och dator kan kopplas till ljudanläggningen men är inte stationär utrustning i aulan. Det finns även traditionella krittavlor och whiteboard. Läs instruktioner för salens utrustning här.

Den närliggande Mässen (ITC 6140) är utrustat som en lärosal men kan vid behov användas till servering.

Skrivsalen

Skrivsalen (5011) finns i hus 5 på Informationsteknologiskt centrum (ITC).

Skrivsalen används huvudsakligen för tentamen. Huset kallas för Matrikeln då det ursprungligen byggdes som en gymnastiksal.

Häggsalen

Häggsalen (10132) hittas i Ångströmlaboratoriet.

Utrustningen i salen består av OH, projektor, dokumentkamera, fasta mikrofoner, headset-mikrofon, krittavlor, whiteboard och inbyggd hörslinga.

Salen är uppkallad efter Gunnar Hägg (1903-1986) som var professor i oorganisk kemi vid Uppsala Universitet. Han anses som den främste oorganiske kemisten i Sverige under 1900-talet.

Mässen

Mässen (6140) finns i hus 6 på Informationsteknologiskt centrum (ITC).

Salen är möblerad med bord och stolar på hjul för att lätt kunna möblernas om.

Namnet "Mässen" härrör från den tid då huset fungerade som militär matinrättning.

Polhemsalen

Polhemsalen (10134) hittas i Ångströmlaboratoriet.

Utrustningen i salen består av OH, projektor, dokumentkamera, fasta mikrofoner, headset-mikrofon, krittavlor, whiteboard och inbyggd hörslinga.

Salen är uppkallad efter Christopher Polhem (1661-1751), student vid Uppsala Universitet och sedermera framgångsrik uppfinnare och industriman.

Siegbahnsalen

Siegbahnsalen (10101) hittas i Ångströmlaboratoriet.

Utrustningen består av OH, projektor, dokumentkamera, DVD-spelare, fasta mikrofoner, headset-mikrofon, handmikrofoner, krittavlor, whiteboard och inbyggd hörslinga.

Salen är uppkallad efter Kai Siegbahn (1918-2007) som var professor i experimentell fysik vid Uppsala Universitet 1954-84. Kai fick Nobelpriset i Fysik 1981 precis som sin far Manne Siegbahn (1886-1978) som 1924 tilldelades Nobelpriset i Fysik.

Senast uppdaterad: 2021-06-15